4 saker att tänka på när du ska skapa en webbplats inom bilar

Att skapa en webbplats som människor kommer vilja besöka är inte helt enkelt. Detta är inget undantag när det kommer till webbplatser nischade mot bilar och fordon. Du måste se till att din webbplats är intressant, informativ och framför allt användbar om du vill att den ska bli framgångsrik.

Detta är såklart lättare sagt än gjort, och om du precis är i uppstartsfasen med ditt projekt kan det vara utmanande att veta var man egentligen ska börja någonstans. För att hjälpa dig har vi sammanställt en lista med fyra viktiga saker att tänka på när du skapar en webbplats för bilar.

1. Lär känna din målgrupp

Det första steget är att tänka på vem du försöker nå med din webbplats. Detta kommer att hjälpa till att bestämma den övergripande tonen och layouten på din webbplats.

Är du till exempel inriktad mot bilentusiaster eller mot besökare som bara letar efter en snabb hjälp för att hitta rätt uppsättning däck till sin bil? När du känner till din målgrupp kan du börja anpassa ditt innehåll och din design därefter.

2. Kan du erbjuda dina besökare något unikt?

Nästa steg är att se till att din webbplats erbjuder något unikt som andra webbplatser i samma nisch inte gör. Det kan vara allt från exklusivt innehåll till ett mer användarvänligt gränssnitt eller någon smart funktion som andra webbplatser helt enkelt inte erbjuder i dagsläget.

Om du kan erbjuda besökarna något som de inte kan hitta någon annanstans är det mycket mer sannolikt att de kommer tillbaka till din webbplats i framtiden. Ett exempel på en sådan smart funktion är hos rullomkrets.se som på sin webbplats låter dig använda deras kalkylator för att beräkna rullomkretsen på bildäck.

3. Användarupplevelsen är A och O

Din webbplats måste vara lätt att använda och navigera om du vill att folk ska stanna kvar på sajten. Ett bra sätt att uppnå detta är att hålla designen stilren och se till att all viktig information är lätt att hitta.

Din webbplats bör också vara optimerad för mobila enheter, eftersom fler och fler människor använder sig av sina telefoner och surfplattor för att surfa på internet. Detta innebär att du måste se till att din webbplats är responsiv och att den lätt kan användas på en mindre skärmar.

4. SEO är viktigt

Det spelar ingen roll hur bra funktioner sajten har, eller hur den är, om den inte kommer upp i sökresultaten. Utan att synas i sökresultaten kommer den nämligen inte att få speciellt många besökare. Det är därför SEO (Search Engine Optimization) är så viktigt när man skapar en webbplats eller blogg – och kanske framförallt inom bilar som kan ha hård konkurrens om att synas.

SEO-arbetet är är en pågående process och det kan vara svårt att optimera sin webbplats helt och håller direkt, men det finns en hel del enkla saker du kan göra för att komma igång. Se till exempel till att din webbplats är välstrukturerad med en tydlig hierarki, använd relevanta nyckelord i dina titlar och i hela ditt innehåll och skapa innehåll av hög kvalitet som människor vill läsa och har användning av.