Går det att tjäna pengar på att blogga?

Att börja tjäna pengar på sin blogg har aldrig varit enklare än vad det är idag. I dagsläget finns det otroligt många olika sätt som du på egen hand med hjälp av din blogg kan kamma hem en hel del stålar och börja leva på ditt bloggande.

För inte allt för länge sedan var det betydligt svårare att få bollen i rullning och det kunde även kosta en hel del pengar att få allt på plats. Mycket har dock som sagt hänt sedan dess och möjligheterna är idag mycket större.

Nedanför kommer vi gå igenom några effektiva sätt som du kan börja tjäna pengar på din blogg.

Annonser och affiliate

Detta är det klart vanligaste sättet som bloggare använder sig av för att dra in ett par slantar på. Annonser kan dels vara i form av annonser som placeras ut av olika annonsnätverk (som t.ex. Google AdSense).

Det kan även röra sig om så kallade affiliatemarknadsföring. I det här fallet rekommenderar du produkter eller tjänster till dina läsare och om de köper något via din länk får du en provision.

Sponsrade inlägg

När din blogg väl börjat växa och fler och fler hittar dit kommer du snabbt märka att företag kommer börja kontakta dig angående sponsrade inlägg och recensioner. Dessa företag kommer erbjuda en viss summa pengar mot att du skriver ett inlägg om deras produkt eller tjänst.

Skulle det vara så att du anser att du inte får tillräckligt med förfrågningar om sponsrade inlägg går det även att du som bloggare kontaktar företagen. Det räcker med att du presenterar dig själv, din bloggs besökarsiffror, och vad du kan erbjuda företaget.

Acceptera donationer

Att acceptera donationer är något som fler och fler bloggare väljer att göra. Med det sagt fungerar detta olika bra beroende på vem du är. Ideella verksamheter och organisationer är framförallt de målgrupper där denna metod fungerar extra bra.

Det finns flera olika sätt som man kan göra det möjligt för sina läsare att skicka in donationer, bland annat genom WordPress-plugins, PayPal, och Swish.

Sälja e-böcker

Att sälja e-böcker något som ökat i popularitet bland bloggare på senare år. Denna metod är väldigt effektivt då det dels är ganska lätt att skapa dessa e-böcker och det är även relativt kostnadsfria att producera.

Det fina med e-böcker är att det är engångsarbete. Du skriver boken en gång och sedan kommer den under all tid kunna generera pengar. Vad många inte heller har koll på är att det inte krävs så pass mycket trafik som man kanske kan tror för att man ska kunna se fina resultat.