Hur börjar man blogga? 

Du har bestämt dig för att du vill börja blogga, vilken underbar idé! Många verkar tro och tycka att det är omodernt eller försent att börja blogga, men så är det verkligen inte. Visst är det idag kanske mer populärt att starta en youtube-kanal och ladda upp videoklipp, men detta betyder det inte att gamla hederliga bloggar är utdaterade.

Om du klickat dig in till denna artikel har du med högsta sannolikhet bestämt dig för att du vill starta din helt egna blogg. Innan du sätter igång finns det dock en hel del praktiska saker som måste lösas.

Bygga från grunden eller eller med hjälp av portal?

Något av det absolut första du behöver fundera över när du ska starta en blogg är om du vill bygga upp bloggen på egen hand eller om du vill göra det med en bloggportal.

Om du inte är den mest tekniskt kunniga inom att skapa webbplatser och gärna vill komma igång så snabbt som möjligt kan vi starkt rekommenderar att du lägger din blogg på en gratisportal såsom Nouw.

Det finns de personer som kan koda sina webbplatser helt och hållet från grunden, detta tycker vi dock är lite överkurs. Om du vill ha lite mer frihet och skapa din helt egna blogg på ett enkelt sätt rekommenderar vi istället att du registrerar din blogg på till exempel WordPress.com.

Detta är en grym lösning på lång sikt och du kommer kunna utveckla din sajt varefter utan några större problem, utan att behöva bekymra dig över att du ska behöva koda eller liknande.

Sätt upp ett publiceringsschema

Något som många nya bloggare lätt kan börja fundera över är hur ofta de behöver publicera nya blogginlägg. Det finns dock inget perfekt publiceringsschema som alla bör följa, men vi skulle förslagsvis rekommendera att du iallafall någon gång i veckan ser till att få ut något nytt på bloggen.

På så sätt kommer dina läsare veta vad de kan förvänta sig och på så sätt vara mer aktiva på din blogg när nya inlägg publiceras.