Hur köper man en hemsida?

När du funderar på att köpa en webbplats finns det några viktiga saker som du måste tänka på. För det första är det viktigt att bestämma sig för vad du vill ha ut av webbplatsen. Vill du använda den i affärssammanhang eller av personliga skäl?

För det andra är det också viktigt att fundera kring hur du vill att din webbplats ska vara uppbyggd. Ungefär 40% av alla webbplatser på nätet är idag byggda i WordPress, och för majoriteten av sammanhang är WordPress ett utmärkt val. Om du har särskilda behov kan det dock vara värt att överväga få din webbplats byggd från grunden.

Såklart är det också nödvändigt att fundera kring om du vill köpa en redan aktiv hemsida, eller om du vill få den byggd från noll och ingenting. Att köpa en redan aktiv webbplats kan vara ett bra sätt att snabbt komma igång och bygga upp din närvaro på nätet om webbplatsen redan är etablerad och har trafik. Men det är viktigt att förstå att detta i majoriteten av fallen kommer vara dyrare än att bygga en helt nya hemsida.

Vad kostar det att köpa en aktiv hemsida?

Priserna på att köpa en aktiv hemsida kan variera kraftigt, men i de flesta fall beror de på webbplatsens ålder, popularitet, nuvarande intäkter och vad den nuvarande ägarna har för planer med sajten i fråga.

Sen är det naturligtvis så att alla aktiva hemsidor inte alltid till salu, men om du är intresserad av att förvärva en sajt som du ser på nätet kan såklart alltid kontakta ägaren direkt och kolla kring deras intresse att sälja sajten.

Om det rör sig om en etablerad sajt som drar mycket trafik och har stora regelbundna intäkter så kommer priset för försäljningen sannolikt vara ganska högt. Man brukar mellan tummen och pekfingret räkna med att en aktiv sajt bör kosta mellan 30-36x den månatliga intäkterna. Så om en sajt drar in 10 000 kr per månad, så kommer ägaren troligen att begära mellan 300 000 och 360 000 kr för sajten.

Med det i åtanke kan man snabbt räkna ut att sajter som har stora regelbundna intäkter kommer kosta dig mycket att förvärva. I dessa fall kan det vara nödvändigt för dig att ta ett lån. Av den här anledningen rekommenderar vi att man letar runt och försöker hitta den bästa låneförmedlaren så att du kan få hjälp med att få bästa möjliga lån för just dig och den sajt du vill köpa.

Vad kostar det att köpa en helt ny hemsida?

Är det så att du vill ha en egen skräddarsydd webbplats byggd för dig är det viktigt att veta att kostnaden för detta kommer beror på hur komplicerat och stort jobb som kommer krävas för att bygga din sajt

En enkel webbplats med bara några få sidor kan vanligtvis byggas på så lite som cirka 4 000 – 8 000 kr. Men om du däremot är i behov av en större sajt med komplexa funktioner eller behöver en e-handelsplattform så kommer du behöva räkna med att betala ett betydligt högre belopp.

Kostnaden för webbplatser kan såklart också variera beroende på vilken byrå du anlitar för att bygga webbplatsen och vad deras individuella priser är. Det är viktigt att du gör din research och kolla runt för att få det bästa möjliga erbjudandet för dig.