Kan man låta en AI skriva ens blogginlägg?

När det gäller bloggande är det många uppgifter som ingår – från att komma på ämnen till att skriva själva inläggen.

Men tänk om du kunde låta en AI göra en del av eller allt detta arbete åt dig? Tro det eller ej, men detta är något som faktiskt redan är möjligt och används av tusentals webbplatsägare över hela världen.

Vad är en AI?

Om du inte känner till detta, så står faktiskt termen AI för artificiell intelligens. Det är en typ av programvara som kan lära sig och arbeta på egen hand, utan mänsklig inblandning.

AI används idag på flera olika sätt i vårt samhälle, och en av dessa saker är till att skriva intressanta och kvalitativa texter.

Hur fungerar det?

AI fungerar med hjälp av en kombination av maskininlärning och djupinlärning, vilket i huvudsak är hur datorer lär sig.

Programvaran använder historiska data för att förutsäga framtida resultat baserat på vad som har hänt tidigare. Det kan liknas vid att förutsäga vädermönster med hjälp av meteorologiska data från tidigare år.

Hur låter jag en AI skriva åt mig?

Det finns idag flera olika tjänster på nätet som låter dig outsourca skrivandet av blogginlägg till en AI. Det kanske mest populära och använda tjänsten är idag Jasper (tidigare Jarvis).

Jasper är ett företag som tillhandahåller AI-genererat innehåll för webbplatsägare. De erbjuder en plattform som gör att du kan lägga ut skrivandet av blogginlägg, artiklar och till och med innehåll för sociala medier på en AI.

Detta kan vara ett bra sätt att spara tid och arbete, särskilt om du har svårt att komma på nya innehållsidéer eller inte har tillräckligt med tid för att skriva kvalitetsinlägg själv.

Blir innehållet bra?

En av de vanligaste frågorna folk frågar om AI-genererat innehåll är om innehållet som den genererar är av av god kvalitet.

Sanningen är att kvaliteten på AI-genererat innehåll kan variera. En AI är inte bättre än den person som vägleder den. Det är nämligen inte bara att trycka på en knapp för att sedan låta AI:n skriva dina blogginlägg – du måste styra den.

Detta innebär att du fortfarande måste ge den input, till exempel idéer om ämnen och information om din målgrupp. I framtiden kanske detta inte kommer vara nödvändigt, men just nu är detta ett måste för AI:n ska kunna producera innehåll som är kvalitativt och korrekt.