Såhär kommer du igång med Youtube

Vill du starta en Youtube-kanal men vet inte hur? Isåfall har du tur! I den här artikeln kommer vi nämligen gå igenom de steg som krävs för att göra just detta.

Att skapa en Youtube-kanal är ett utmärkt sätt att dela dina tankar, idéer och passioner med världen. Det kan också vara ett utmärkt sätt att tjäna pengar på nätet!

Skapa ett Google-konto

För att komma igång måste du först skapa ett Google-konto. När du har skapat ett konto kan du sedan skapa en kanal på Youtube. Själva skapandet av kontot och kanalen är inte särskilt svårt och går relativt snabbt.

Det är dock en bra idé att tänka noggrant på kanalens namn. Det är bra om du skaffar ett namn som återspeglar det innehåll som du ska publicera på kanalen, och som är unikt och personligt för just dig.

Bestäm vad din kanal ska handla om

Din kanal kan handla om vad du vill! Det är dock viktigt att tänka på vilken typ av innehåll du vill publicera.

Om du är osäker har vi här sammanställt några idéer:

  • Recensioner av produkter eller tjänster
  • Instruktioner om hur man gör saker (t.ex. hur man gör en tårta)
  • Underhållningsinnehåll (t.ex. roliga videor)
  • Videoklipp när du spelar tv-spel

Det är väldigt fördelaktigt om du kan välja ett ämne som du brinner för och som är populärt på Youtube. På så sätt kommer det vara lättare för dig att motivera dig sig själv att fortsätta publicera innehåll regelbundet, och lättare att få tittare på dina videoklipp.

Var dig själv

När du skapar din kanal är det viktigt att vara sig själv. Försök inte vara någon du inte är – folk kommer att se igenom det och det kommer inte att vara effektivt i längden.

Var autentisk och låt din personlighet lysa igenom i dina videor. Detta kommer hjälper dig att skapa en bra kontakt med dina tittare och prenumeranter, och göra att du känns som en mer genuin person.