Viktiga plugins som du behöver till din WordPress-hemsida 

WordPress är en fantastisk plattform, men den kan bli ännu bättre med hjälp av rätt plugins. Plugins är små programdelar som lägger till extra funktionalitet till WordPress-webbplatser och som i sin tur gör att din sajt presterar bättre eller blir mer användarvänlig.

Så vilka plugins är det man behöver då? Ja, det finns faktiskt en hel del olika plugins som kan vara riktigt användbara, och vilka du behöver beror delvis på vad syftet med din hemsida är. Vi har dock idag sammanställt tre olika plugins som vi tycker alla sajter behöver. Dessa plugins hjälper dig med allt från SEO till att skapa smidiga kontaktformulär.

Nu sätter vi igång!

Yoast SEO

Detta är det absolut viktigaste pluginet du kan använda dig av för att lyckas med din sajts SEO. Vill du att din webbplats ska bli framgångsrik är SEO en av de mest effektiva metoderna för att göra det på.

SEO står för Search Engine Optimization (sökmotoroptimering) och handlar om att förbättra din webbplats position i sökmotorer som Google. Det finns flera olika sätt som du kan förbättra din webbplats SEO, och Yoast SEO är ett utmärkt verktyg för att hjälpa dig att nå framgång på sökresultatsidorna.

Pluginet analyserar innehållet på din webbplats och talar om för dig hur du kan förbättra det. Det kan också användas för att skapa en sitemap för din webbplats, vilket är viktigt för sökmotorerna ska kunna hitta och indexera alla dina sidor och inlägg på din hemsida.

Redirection

Ett av de vanligaste problemen med WordPress-webbplatser är att folk glömmer att omdirigera gamla länkar från URL:er som inte längre finns. I dessa fall behöver man göra en redirection, vilket betyder att man skickar trafiken från en URL till en annan URL. Redirect kan också kallas för ompekning eller omdirigering av URL.

Detta plugin gör det mycket enklare för dig som WordPress användare att omdirigera länkarna pekandes mot din hemsida, och är därför ett måste för alla WordPress-hemsidor som vill vara säkra på att alla gamla URLer pekas vidare till en ny och fungerande sådan.

Contact Form 7

Ett kontaktformulär är ett måste för alla webbplatser. Det är det bästa sättet att låta dina besökare komma i kontakt med dig utan att behöva skicka ett e-postmeddelande.

Det här kontakt-pluginet är en av de mest populära plugins för att skapa dessa kontaktformulär helt kostnadsfritt. Det låter dig skapa enkla eller komplexa varianter, med flera fält och alternativ som är anpassningsbara. Du kan med andra ord anpassa det en hel del utifrån vad du vill ska finnas med.