Viktiga saker du bör tänka på innan du startar din blogg

Funderar du på att starta en blogg? Vad roligt! Att blogga kan vara både roligt och givande, men det finns några saker du bör tänka på innan du tar steget.

Vi kommer idag lyfta upp två viktiga saker som vi anser att många inte lägger så himla mycket krut på när de har planer på att starta sin egna blogg. Så om du är redo att bli bloggare, läs vidare!

1. Om och kontakt

Det är viktigt att dina framtida läsare har möjligheten att läsa lite mer om dig och att de även har möjlighet att komma i kontakt med dig på något sätt.

Se därför se till att du har du skapar ”Om mig”- och ”Kontakta mig”-sidor innan du publicerar ditt första blogginlägg. Det är viktigt att läsarna av din blogg får en känsla av vem som står bakom de inlägg som de läser, så se till att denna information är lätt tillgänglig för dem.

När det gäller kontaktinformation tror vi att det i de flesta fall är klokt att lägg in ett kontaktformulär på din blogg för att göra det så enkelt som möjligt för de som vill komma i kontakt med dig. Detta skyddar både dig och dina läsare eftersom ingen personlig information kommer att vara synlig offentligt.

2. Sätt upp ett tydligt schema över hur ofta du ska publicera

Detta är en annan viktig sak som många glömmer bort. Om du vill bygga upp en publik för din blogg är det otroligt viktigt att du upprättar ett tydligt schema för hur ofta du ska publicera nya inlägg och att du håller dig till det.

Det kan vara en gång i veckan eller två gånger i månaden, men se till att oavsett hur ofta du planerar att du ska publicera nya inlägg, att du förhåller dig till detta schema så gott det går.

På så sätt vet dina läsare när de kan förvänta sig nytt innehåll från dig, och det ger dem också en anledning att återkomma till din blogg regelbundet.